تازه های پژوهش
الگوی وعده های غذایی در بیماران کبد چرب غیر الکلی می تواند باعث تغییر استئاتوز، دیس لیپیدمی و کنترل قند خون شود.
بیماری کبد چرب غیرالکلی به عنوان شایعترین بیماری مزمن کبدی در جهان طیف وسیعی از استئاتوز ساده تا استئاتوهپاتیت غیرالکلی و فیبروز را در برگرفته و نهایتا میتواند منجر به سیروز و سرطان کبد گردد. شواهدی مبنی بر ارتباط میان استفاده از الگوی غذایی درست و تعداد دفعات کالری دریافتی منظم بر بهبود و پیشگیری از بیماری کبد چرب غیر الکلی وجود دارد. با توجه به افزایش تعداد افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی، مطالعه ی حاضر به بررسی اثر الگوی وعده غذایی بر شدت فیبروز کبدی، استئاتوزکبدی، آنزیم های کبدی، پروفایل لیپیدی و شاخصهای تن سنجی در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده می پردازد. 123بیمار مبتلا به چهار گروه تقسیم شدند. توصیه شد یک گروه سه وعده غذایی، یک گروه حذف شام، یک گروه حذف صبحانه و یک گروه شش وعده غذایی داشته باشند. بعد از 3 ماه، مصرف شش وعده غذایی باعث بهبود استئاتوز کبدی و عوامل بیوشیمیایی گردید، به طور عکس در گروه حذف صبحانه، غلظت قند خون افزایش یافت و غلظت آنزیم های کبدی در گروه سه وعده افزایش یافت. این مطالعه نشان داد مصرف شش وعده غذایی در بیماران کبد چرب غیر الکلی می تواند با بهبود استئاتوزکبدی، آنزیم های کبدی، مقاومت انسولینی، پروفایل لیپیدی و شاخصهای تن سنجی همراه باشد. بنابراین پیشنهاد میشود مصرف شش وعده غذایی در بیماران کبد چرب غیر الکلی توصیه شود.
کلید واژه ها: کبد چرب غیرالکلی/ آنزیم های کبدی/ استئاتوز
گروه مخاطب: رسا نه ها و مردم و سیاستگذاران درمانی
مشخصات طرح
عنوان طرح تحقیقاتی : اثر الگوی غذایی بر استئاتوز کبدی، فیبروز و عوامل بیوشیمیایی در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی: یک کارآزمایی بالینی کنترل دار تصادفی
مجری اصلی طرح: دکتر محمد علیزاده
تاریخ اتمام طرح: 1403.02.10
کد طرح :2952