برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
  • 1404/01/17 - 10:27
  • - تعداد بازدید: 92
  • - تعداد بازدیدکننده: 70
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
پیام پژوهشی

ارتباط هوش هیجانی با عملکرد شغلی در پرستاران شاغل در مراکز آموزشی و درمانی ارومیه

بی شک پرستاران از موثرترین سرمایه های انسانی سیستم های مراقبت های بهداشتی به حساب می آیند که طیف وسیعی از مراقبت های بهداشتی ساده و اولیه تا تکنیک های پیچیده و تصمیمات حیاتی موثر بر درمان بیماران را ارائه می دهند، بنابراین برای ارائه این مراقبت ها، علاوه بر تخصص و صلاحیت کافی نیازمند امنیت شغلی برای مقابله با فرسودگی ناشی از استرس شغلی هستند.

توانایی مدیریت احساسات در هنگام برخورد با مددجویان یک مهارت پیش نیاز حرفه پرستاری است که مصداق کامل هوش هیجانی  می باشد. هوش هیجانی یک منبع روانشناختی شخصی است که می تواند عملکرد انسانی را پیش بینی نموده و برای واکنش مناسب در برابر عوامل استرس زا به کار آید.

سیستم مراقبت بهداشتی نقش مهمی در توسعه سلامت جامعه دارد و این امر به کمک نیروی انسانی کارآمد محقق می گردد. در همین راستا توجه به تقویت هوش هیجانی و افزایش توانمندی عملکرد کادر درمان به ویژه پرستاران ضروری است. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط هوش هیجانی با عملکرد شغلی و استرس شغلی در پرستاران شاغل در مراکز آموزشی و درمانی ارومیه انجام شد که با مراجعه به ۵ مرکز آموزشی درمانی ارومیه و با استفاده از ۳ پرسشنامه هوش هیجانی، عملکرد شغلی و استرس شغلی بر روی ۹۰ پرستار شاغل در این مراکز بررسی گردید. بر اساس نتایج این مطالعه تاثیر هوش هیجانی بر عملکرد شغلی مستقیم و مثبت بود و مستقیما سبب کاهش استرس شغلی می شود.

هوش هیجانی و اخلاقی سبب کنترل و مدیریت موثر استرس شغلی پرستاران می شود. دستیابی به این امر مهم باعث کاهش هزینه های مراقبت بهداشتی و بهبود کیفیت روند درمان بیماران می گردد.

 

لینک مقاله منتج از این طرح تحقیقاتی  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/39905367/

پژوهشگران: روزیتا چراغی، سامره اقتدار، لاله الماسی، نادر آقاخانی، وحید علی نژاد و مدینه جاسمی

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 15094
کلمات کلیدی
لعیا درخشان
خبرنگار

لعیا درخشان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب